Субота, 20.04.2024, 11:28 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » Дитяча творчість - знань основа
11:22
Дитяча творчість - знань основа

  
З метою впровадження проекту, який передбачає створення на базі кожної бібліотеки-філії Добропільської міської ЦБС інклюзивно-мистецького простору, Білицька міська бібліотека – філія № 4 організовує заходи зі спеціальними класами ЗОШ № 10 та підопічними Білицького БДІ. На глобальному рівні творчі процеси допоможуть людям з інвалідністю адаптуватися в соціумі, наповнити життя яскравими подіями та враженнями, приємними емоційними переживаннями. Реалізація проекту дозволить учасникам творчо самореалізуватися, вони отримають місце, де можна здобути знання, розкрити свої таланти, налагоджувати комунікативні навички, проявляти самостійність, відчувати себе повноцінніми членами суспільства, привертаючи увагу суспільства до людей з інвалідністю, позиціонуючи їх як активну частину суспільства, сприяючи толерантному ставленню до цієї категорії.
Необхідними компонентами творчості є фантазія та уява, що позитивно впливає на розвиток особистості, тому що стимулює процеси подолання почуття самотності, емоційної відчуженості і значною мірою досягається стимулюванням соціальної активності особистості. А позитивні емоції творчого процесу створення будь – чого активують асоціативне мислення. 

  
   Захід – створення паперової аплікації «Осіннє дерево» зі спеціальним класом ЗОШ № 10 (2-3 клас, класний керівник Тихомирова Д.Г.) довів, що спільна праця окриляє та радує прекрасним результатом – власноруч, з допомогою бібліотекарів, створеного маленького шедевру – гарної поробки. Діти переносили малюнок  картонних шаблонів кленового листя на кольоровий папір, ножицями вирізали та самостійно створювали композицію осіннього клена. Завданням поробки було «утеплити» дерево листям, щоб воно не мерзло взимку та радувало барвистістю навіть серед зимової завірюхи.

 

    Діти із задоволенням та творчим підходом впоралися із завданням. З обережністю користувалися ножицями, вміло наносили клей на вирізане листя, групували кольори.

 

 

  

  

    Результат – чудова аплікація та нові знання про пору року та види дерев України! Учні задоволені, бібліотекарі раді. 

 
Висновок - інклюзивно-мистецький простір, як повітря, необхідний! 
Діти подякували за зустріч, побажали продовження спілкування, що й буде виконано наступного тижня. А поробка «Осіннє дерево» буде радувати око відвідувачів бібліотеки.

 


                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Корекційний клас ЗОШ №10 | Переглядів: 757 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]