Вівторок, 19.03.2024, 10:09 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Червень » 20 » Душу лікує добро і слово
15:34
Душу лікує добро і слово

  
               Серед нас живуть люди, яких називають по-різному: інваліди, особи з особливими потребами, люди з обмеженими можливостями. У Європі — це “люди з підвищеними потребами". У світі їх налічується понад 650 мільйонів, що становить приблизно 10-15% усього населення. В Україні кількість інвалідів за останні 20 років подвоїлася і зараз складає близько 3 мільйонів (приблизно 6 відсотків від кількості всього населення.
           Інвалідність - це значне обмеження життєдіяльності, що призводить до  непристосованості внаслідок порушення здібностей людини до самообслуговування, пересування, орієнтації, навчання, спілкуванню, трудової діяльності. При цьому більшість з них мають такі ж глибокі інтереси і потреби, як і люди без сенсорних чи інших фізичних обмежень. Всі  ці люди охоплені державною системою соціального захисту. Частина інвалідів веде досить активний спосіб життя: вони навчаються, спілкуються, займаються творчістю, відвідують бібліотеки, активно читають, вчаться працювати на комп’ютері.
            Наша бібліотека ніколи не залишалася осторонь від людей з особливими потребами, тому що таке спілкування вчить бути добрішими, душевними, завжди готовими прийти на допомогу.
         16 червня  бібліотекарі міської бібліотеки завітали до Білицького  будинку – інтернату для інвалідів та людей похилого віку (директор Коцар К.І.). Нас радо зустріла психолог Бойко А.О. зі своїми підопічними. Провела  на красиве, затишне подвір’я, де квітнуть запашні троянди. Бібліотекарі  познайомили  присутніх з комп’ютерними технологіями, можливостями Інтернету, пакетом  Microsoft Office, продемонстрували відео "Найдивовижніші міста України», «Найкрасивіше відео про Україну».

  

  

        Провели огляд нових періодичних видань, які отримує бібліотека.

   

   

   

     Щиро, відверто поспілкувалися  та запросили до книгозбірні скористатися її послугами.

    

      Підопічні подякували бібліотекарям за тепле, дружнє спілкування. З цікавістю знайомилися  з ноутбуком та  періодичними виданнями. Зустріч залишила  всім приємні спогади та корисну інформацію.

           Ми, бібліотекарі, впевнені, що наша співпраця дуже корисна. 

                         

                                                      


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Будинком-інтернатом | Переглядів: 694 | Додав: tetyana | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]