Четвер, 25.04.2024, 13:36 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Березень » 19 » Найкращий читач 2014
10:33
Найкращий читач 2014

                   

        Міський  конкурс дитячого читання "Найкращий читач 2014" проводився з метою вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою,  підвищення якості й ефективності процесу читання, підвищення рівня особистого розвитку і культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання та популяризації найкращих надбань української і світової класичної й сучасної літератури.

                     

       До участі у Конкурсі були залучені діти 6-8 класів. Для учнів бібліотекарі провели  урок-подорож «Подорож до Книжкового  Дивограю».

Діти  із задоволенням брали участь у цікавих і пізнавальних вікторинах та літературних конкурсах : « Дай правильну відповідь» «Доповни прислів’я», « Впізнай письменника за портретом, " Літературні анаграми", а також відповідали на питання запропонованої анкети.

                      

      За результатами анкетування "Найкращий читач 2014"серед дітей 8 класу (28 учнів)

              найбільшу кількість балів набрала Александрова Катерина (21 б.);

                       

                серед учнів 7 класу ( 25 дітей) - Штагер Вікторія (27 б.);

                       

                серед учнів 6 класу ( 20 дітей)-  Стребіж Владислава ( 24 б.)

                        

     Літературний світ зараз дуже розноманітний. Але, на жаль, наші діти в ньому орієнтуються не дуже добре. Серед них є такі, які читають  мало, годинами сидять біля екранів телевізорів та комп’ютерів. Якщо вони читають хоча б програмні твори, то ми вже радіємо. І тому у полі зору бібліотеки  був і залишається користувач, його запити і потреби. Робота бібліотеки  спрямована на залучення школярів до читання, вироблення читацьких інтересів, ознайомлення з кращими художніми творами. З цією метою бібліотекарі  проводять  міні-соціологічні дослідження, що дає можливість оцінити реальний стан роботи бібліотеки , проаналізувати бібліотечні фонди. Відповідаючи на запитання про улюблену книгу,  діти, в основному, називали твори за шкільною програмою ( Т.Г.Шевченко, І. Нечуй-Левицький, В. Нестайко, П. Загребельний, О. Пушкін,  О. Грін, К. Дойль,  В.Скотт та інші). Спостереження за читанням учнів дозволили визначити, що назви кращих книжок за шкільною програмою не дуже змінюються. Аналізуючи анкети, слід  відзначити, що підлітки надто цікавляться детективами, фантастикою, пригодами, коміксами. Кращою  вважають книгу Д. Ролінг «Гаррі Поттер ...». Серія книг Д. Ролінг повернула багатьом дітям бажання читати. Серед інших книжок були названі такі: «Володар перстнів» Д. Толкіна, «Пригоди Ш. Холмса» К. Дойла, «Робінзон Крузо» Д. Дефо.  Діти вважають енциклопедичну та тематичну літературу однією з кращих. 

                         

                         

                         

 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Конкурси | Переглядів: 1138 | Додав: tetyana | Теги: новини 2014 року, Конкурс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]