Четвер, 25.04.2024, 00:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Обери життя – виполи бур’ян.
09:37
Обери життя – виполи бур’ян.

             
Заходи, спрямовані на збереження здоров’я, підвищення рівня обізнаності про деякі хвороби, паралельно популяризація літератури про охорону свого власного здоров’я, про те, як вистояти серед великої кількості шкідливих звичок та залишитися неушкодженим, завжди потрібні молоді. Саме таким заходом був відкритий мікрофон «Зроби правильний вибір», проведений бібліотекарями  БФ № 4 та ліцею. 

           
Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно 1 грудня. Він став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності, вшанування пам’яті тих, хто пішов з життя, та святкування здобутків, таких як розширення доступу до лікувально-профілактичних послуг. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.
 Якщо молоді люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших, бо СНІД – остаточна стадія ВІЛ.
Учні ліцею активно обговорювали з ведучими заходу шляхи передачі інфекції, з інтересом слухали вірш медсестри ліцею Мельник Н.П., завмирали, слухаючи сторінки з щоденника ВІЛ – позитивного Сергія, сторінки зі спогадів патронажних медсестер. Тема СНІДу дуже важка, але й загрозлива водночас, тому піднімати її потрібно повсякчас.
Також учні наприкінці заходу відповідали на питання вікторини «Захистиш себе чи ні?», висловлювали свою думку щодо ставлення до ВІЛ – позитивних людей, які можуть бути друзями чи рідними. 
Висновком заходу було засвоєння отриманої  інформації молоддю, викреслення стигм щодо ВІЛ/СНІД інфікованих зі свого життя. 

      
                             


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Білицьким Ліцеєм | Переглядів: 603 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]