Четвер, 28.03.2024, 17:41 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Березень » 24 » Ожива душа у слові
14:53
Ожива душа у слові

           
      Поетична вітальня «Поезія – це музика душі», присвячена Всесвітньому дню поезії, об’єднала  молодь і ліричний досвід. На заході були присутні учасники поетичного об’єднання  «Друкарська братія» , учні 8 класу ЗОШ № 8 у супроводі  класного керівника Передерій  А.В.  та шкільного бібліотекаря Добрелі Н.  К. , психолог Білицького будинку інтернату Бойко А. О. та Федорів Ю.К. «Поезія може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини,» - говориться в рішенні ЮНЕСКО. Метою заходу було ознайомлення гостей із творчістю білицьких поетів – аматорів, розкриття значення поезії на духовне зростання людини, й поради від досвідчених, як гарно та добре жити. І залунало поетичне слово! Порада від Курилюк Світлани: «Нужно быть влюбленным в то, что ты делаешь, тогда всё не будет в тягость». Дуже вразив вірш «Мой городок мечты». Григорій Заварзін зачитав серію кумедних гуморесок, що знайшли відгук навіть у учнів, що було особливо приємно, тому що зв'язок поколінь – річ вперта: «Сміх – це здоров’я»,  «Подружились воробей с котом», «Фальшивка», «Довгі вуха», «І все – чому?».

           

     Сергій Васильєв розповів про події «поэтического ведомства», також налаштував на теплий лад віршами про весну, яку вже всі зачекалися: «Весенний лед», «Про весеннюю красу», «Женская красота». Надія Мельник акапельно виконала власну пісню «Мати сорочку сину вишивала», ніжні українські слова бальзамом увійшли в серця.

           

    Лідія Горобченко порадувала присутніх віршами про красу природи незалежно від пори року: «Осень», «О природе», «Пруд». Останній вірш дійсно ніби переніс усіх до тихого , з блакитною водою, става. Анатолій Копцов дав усім добру пораду, яка повинна щодня нагадувати про себе: «Любите и цените слово». Також почитав вірші «Розповіді про Гната Шахткевича» та поділивсь власними роздумами про сенс життя.                           

       Бібліотекарі виказали подяку усім присутнім, почули слова вдячності від поетів та дітей, що зайвий раз підкреслило, що бібліотека у сучасному житті – необхідна ланка у виховуванні культури та проведення вільного часу із користю: «… поки душа ще ожива у слові, поезія – це небо і крило!»

             

             
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 565 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]