П`ятниця, 19.04.2024, 03:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Вересень » 5 » Подорож до країни Фармії
09:47
Подорож до країни Фармії

Бібліотекарі міської бібіліотеки завітали на літературно - музичну  кав’ярню до Білицького будинку - інтернату для  громадян похилого віку та інвалідів.

«Все своє життя дівчина Весна подорожує з півдня на північ, ніде не затримуючись надовго. Одного разу Весна полюбила прекрасного юнака, на ім'я Конвалія. Вона вдихнула в нього любов до життя і природи, нагородила щастям і спокоєм…»

Це одна з старовинних легенд про цінну лікарську рослину конвалію, якою поділилися бібліотекарі з підопічними будинку -  інтернату. Зустріч була організована спільно з психологом Анжеліною Олександрівною. 

Бібліотекарі Піщенко Н.В. та Гук Л.П. провели захід «Подорож до країни Фармії», який пройшов у теплій, дружній обстановці. Кожен день на своєму шляху ми зустрічаємо безліч лікарських рослин,які допомагають під час застуд (чаї з калини, липи, шипшини) та інших хвороб, які і попереджають їх, і лікують. Про лікарські властивості рослин відомо ще з кам’яного віку, наприклад, про протизапальну дію ягід черемшини. Складено велику кількість легенд, написано багато пісень, присвячених корисним рослинам: «Ландыши», «Белая черёмуха», «Одуванчики». Саме ці пісні звучали на заході.

      

Закінчилася музично-літературна кав’ярня гарячим чаєм і розмовами про цілющу силу рослин. 

Натомість психолог подарувала присутнім масове оздоровче заняття з цікавими формами роботи: арома-, арт- та музикотерапією. Бойко Анжеліна Олександрівна поділилась. досвідом роботи і продемонструвала позитивний вплив масажу на загальний стан людини

Після такого масажу, приємного аромату та музики відчуваєш себе оновленим і здатним на великі дії!

             

Одна з підопічних, Благодаренко Олександра Кузьмінічна,якій виповнилося 88 років, підняла настрій акторські продекламованими гуморесками різних авторів.                            

Психологом були продемонстровані нові роботи Юрія Кузьмича, які він присвятив захоплюючому світу квітів.

Спільний захід залишив всім приємні спогади та корисну інформацію. 

А виставка-перегляд «Лікарські рослини – дарунки природи» ознайомила присутніх з книгами, які можна взяти в міській бібліотеці в читальному залі та дорослому абонементі.

Бібліотеці будинку - інтернату були подаровані книжки, які дбайливо збиралися читачами та працівниками бібліотеки.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Будинком-інтернатом | Переглядів: 1035 | Додав: tetyana | Теги: новини 2013 року | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]