Четвер, 25.04.2024, 01:52 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2012 » Грудень » 4 » Промені духовності
11:25
Промені духовності


              Не говори, что мир печален, 
              Не говори, что трудно жить.
              Умей средь жизненных развалин
              Бороться, строить и любить!

Життя – найпрекрасніше з вигадок природи. Життя – яке ж це багатобарвне слово! Воно схоже на зоряне небо, дивлячись на яке, замислюєшся про безмежжя Всесвіту, про його вічність і розумієш, що ми наче піщинки в океані, а наше життя – це мить. І так хочеться зробити цю мить значущою, важливою, незабутньою.
Як зазначив французький письменник Жан-Жак Руссо: «Заберіть у нашого серця любов до добра – ви заберете всю придатність до життя». І це справді так.
$CUT$
 
Духовному світу людини був присвячений вечір доброти «Перлини духовності», який відбувся у стінах бібліотеки. На захід були запрошені представники громади міста, літературного клубу «Пишущая братия», вчителі, учні музичної школи, давні друзі бібліотеки.
 
Відкрила вечір-зустріч бібліотекар Алтанець В.І. Вона розповіла про духовні цінності людини,про книгу життя,яку творить сама.

Цікавим та змістовним був виступ психолога БДІ Бойко А.О. Анжеліна Олександрівна не тільки психолог за фахом, але й дуже духовна людина, складає вірші, захоплюється піснями і танцями, режисер-театрал, завжди допомагає людям. Її життєве кредо: «Змінись сам, і зміниться світ!»

З гідністю відрекомендувала Анжеліна Олександрівна і своїх підопічних. Це - Федоров Юрій Кузьмич. Його життєве кредо: «Життя тільки починається, коли тобі-60!» Він подарував бібліотеці декілька своїх картин із нової виставки «Гармонія душевної краси».    

Наймолодша підопічна - Ракітіна Олена Юріївна. Життєве кредо цієї дівчини : «Ніколи, ніколи, ніколи не здавайся!».

Руки у неї не працюють, але вона розфарбовує малюнки зубами. Не боїться співати пісні на публіці. Так держати!

 

Не вперше гостями бібліотеки були і представники «Пишущей братии». Для кожного з них слово- це гармонія душі.

Копцов А.Д. багато віршів присвятив рідному краю. Він презентував свою нову збірку «Родной край». Уважно слухали присутні «Гімн міста Білицьке».

 

Заварзін Г.І.- це людина, яка не тільки пише вірші, але і покладає їх на музику. За душу беруть його рядки, присвячені матері: «Пробач мені, мамо», «Мати чекає на сина». Зачаровано прозвучала пісня «Живе матуся на селі» у виконанні автора.

Курилюк Світлана представила свої нові вірші, в яких занадто довірливо розповіла слухачам про внутрішній стан людини. Духовний скарб поетеси надає багато оптимізму, надії, і любові кожній людині.

Поет Новописний М.П. в своїх віршах поринув у незабутню пору юності. Він дивовижно прочитав вірш «Гимн родному Городу»:

           «Хоть от юности путь мой далёк,

           Но по-прежнему в лучшее верится.

           Но зачем мне Париж и Нью-Йорк, 

           Если счастье я встретил на Белицкой…»

Поезія Васильєва С.Ф. звернена до кращих людських почуттів. Його творчий дух невгасимий, а сила його слова - в ритмі серця.

 Одвічна шахтарська тема присутня в поезії В.Брика. Вона поєднується з сьогоденням. Його вірші «Витяг з біографії», «Творчість» яскраво говорять про самого автора.

       Мені здається, інколи життя 
       Потрібно міряти роками,
       А тим, що ти зробив за дні буття
       Своїми мудрими руками.

Ці поетичні рядки якнайкраще характеризують вчителя ЗОШ№10 Кузьміну В.В.

Її вмілими руками було зроблено багато чудових поробок із бісера, які були представлені на виставці в бібліотеці.

Родзинкою свята став виступ дитячого хору духовної музики під керівництвом вчителів Нестеренко А.М. та Демчук В.В. Їх висока майстерність у виконанні творів «Отче наш» та «Многії літа» заслуговує поваги та захоплення. Щоб досягти духовної краси треба у власному серці збудувати храм із Чистоти і Світла

Життя – це безперервний іспит на добро і зло. Призначення людини –гріти світ добротою серця,- про це розповідала депутат міської ради А.І.Чала.

Багато років пропрацювала в дитячій бібліотеці Лугова М.В. Цій професії присвятила вона все своє життя, сіяла в дитячих душах зерно, яке потім переросло в розумне та добре. Майя Василівна розповіла притчу про те, якщо хочеш бути безсмертним – все життя вчи дітей добру і любові.

 

       «Хай бог охороняє Вас від злого,

       Хай світить сонце і колосяться жита,

        Щоб були Ви щасливі і здорові

        На многії і многії літа.

Закінчився вечір за чашечкою чаю. Присутні висловили думку, що такі зустрічі зігрівають душу, роблять нас добрішими і духовно багатшими.

Нравится

Подібні новини:


Категорія: Зустрічі клубу «Пишущая братия» | Переглядів: 2125 | Додав: tetyana | Теги: «Пишущая братия», новини 2012 року, будинок-інтернат | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]