Четвер, 25.04.2024, 23:04 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Щирим серцем поезія лунає
10:35
Щирим серцем поезія лунає

       

           Поезія - це завжди неповторність,
           Якийсь безсмертний дотик до душі…
                                  Ліна Костенко

27 листопада відбулася літературна зустріч «Щирим серцем поезія лунає» з поетами міста Білицького. Усі запрошені співці дзвінкого слова та гості заходу зібралися в затишній, дружній атмосфері бібліотеки, що сприяло корисному та цікавому спілкуванню.

З давніх часів поезія посідає перше місце у літературі всіх часів і народів. Вона лікує душу й тіло, сприяє духовному розвитку кожної людини. Здавалося б, це дуже легко промовляти через вірші те, що відчувається. Але ж ні! Кожен справжній вірш, який може доторкнутися до душі читача, проходить загартовування в постійних роздумах, порівняннях, обмірковуваннях. Це важка праця – надати на осуд слухачів новий вірш. Як не можна «розказати пісню», так не можна прочитати «холодних» віршів, що не йдуть від серця.

З присутніми на зустрічі поділилися новими віршами Копцов Анатолій Дмитрович, Бахтін Євген Миколайович, Курилюк Світлана Єгорівна, Васильєв Сергій Федорович, Заварзін Григорій Іванович, Мельник Надія Петрівна, Новописний Микола Сергійович, Плетень Анатолій Григорович, Чала Алла Іванівна, Овчаренко Антоній Ігоревич. Усім гостям цікаво було почути про події, які траплялися з поетами за рік минулий, про конкурси і фестивалі, в яких вони брали участь.

Усі присутні подивилися презентації «Як все починалось» та «Сторінками поетичної природи», створені Піщенко Н.В. Музичне супроводження та використання комп’ютера було в умілих руках Краснопольського Артема Володимировича , який завжди радий допомогти бібліотеці – осередку так необхідного у наш час дружнього спілкування.

Копцов А.Д. завжди турбується про все, що відбувається в нашому місті, і це знаходить свій відгук у його промовистих віршах. 

Створювати ліричні рядки Бахтіну Є.М. допомагає муза – кохана жінка Бахтіна Надія Олександрівна , яка поєднує в собі і суворого критика й уважного слухача. Поет розповів про свою співпрацю з композитором Олександром Андреєвим, що завжди дає плідні результати.

Курилюк С.Є. поділилась таємницею поетичного натхнення, що залежить від стану душі.

Васильєв С.Ф. розповів про виникнення збірки віршів «Улица Соцтруда», назва якої поєднує в собі декілька значень: історія дійсності самої вулиці й вона ж як частина соціалістичного ладу колишнього Радянського Союзу. 

Заварзін Г.І. виконував пісні на гармоні, які заволоділи увагою своєю гармонійністю та щирістю. А якщо слова пісні хочеться підспівувати, це свідчить, що вона буде довго існувати серед шанувальників.

Мельник Н.П. торкнулася вічних та близьких кожному тем: любові до рідних, спогадів про дитинство та юність.

Усім запам’ятався « вальс» Новописного М.С., який він присвятив своїм дітям і жінці. Важко було всидіти на місці, слухаючи слова , тому що хотілося відчути його в ритмі танцю!

Плетень А.Г. поділився віршами, які знайшли відгук у кожному серці: сенс людського життя, необхідність справедливості. А завдяки сатиричному гумору поезій життя сприймається набагато легше.

Чала Алла Іванівна поділилася своїми поетичними рядками, що самі ллються з вуст, коли в житті відбуваються важливі події.

Овчаренко Антоній Ігоревич прочитав власний вірш про нелегку шахтарську працю.

Гостям вдалося також порадувати поетів виконанням віршів зі збірок «Чувства вслух», «На крыльях надежды» та «Обретение крыльев» . У ролі читців виступили:

Дмитрук Ірина Миколаївна,

 

Мамонова Олександра Анатоліївна,

Булатова Олена Григорівна,

Лугова Майя Василівна,

Добреля Наталя Костянтинівна.

Бойко Анжеліна Олександрівна, психолог з Білицького будинку – інтернату, прочитала вірші дівчини-інваліда Оленьки Соловей, що вражають своєю лаконічністю та правдою.  Федоров Юрій Кузьмич продемонстрував свої нові «квіткові» картини.

Показали свої таланти декламування і бібліотекарі: Гук Лариса Петрівна, господарка дитячого абонементу, й Краснопольська Тетяна Володимирівна, завідуюча і берегиня бібліотечного вогнища та читального залу. 

Кожний бібліотекар володіє необхідними для роботи творчими здібностями, які допомагають зустрічати читачів і іменитих гостей привітно, даючи необхідну допомогу в пошуках літератури, уміючи вислухати та показати свій хист. Це стосується і Піщенко Наталії Володимирівни, ведучої літературної зустрічі, якій вдалося створити невимушену обстановку заходу та кожному приділити увагу.

Спілкування людей, об’єднаних однією метою зробити світ кращим, ніколи не закінчується, тому що воно дарує всім присутнім – тепло сердець та приємні спогади.
Усім поетам Білицька бібліотека бажає творчої наснаги, вічної музи та легкого пера!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Зустрічі клубу «Пишущая братия» | Переглядів: 1633 | Додав: tetyana | Теги: Дмитрук Ірина Миколаївна, новини 2013 року, клуб «Пишущая братия» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]