П`ятниця, 29.03.2024, 13:16 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Травень » 10 » Схиляємо голови перед  Днем…
15:40
Схиляємо голови перед  Днем…

      
       День Пам’яті та Примирення восьмого травня дає змогу пригадати події 72-річної давнини, що вогняним метеоритом перерізали долі мільйонів мирних мешканців міст, селищ, країн, держав. 

     
     Інформаційна година «Повернені багатства України», проведена працівниками БФ№4 спільно з бібліотекарем  ДНЗ «Білицький професійний ліцей» Булатовою О.Г., зібрала актовий зал ліцеїстів. Учні поповнили свої знання з історії Другої світової війни за темами: виникнення нових символів перемоги в Україні, їх походження,  втрати нашої держави у роки війни, наслідки Другої світової для планети; ознайомилися з терміном «реституція культурних цінностей», значення повернення старожитностей, матеріальних та культурних цінностей, вивезених з України, для поповнення «білих плям» нашої історії. Також, безумовно, йшла мова й про повернення цінностей інших держав, що опинилися на території України.
    Ліцеїстка ІІ курсу 23 групи Зубко Євгенія виконала пісні «Перемога свята,перемога» та акапельно українську народну пісню «Степом, степом йшли у бій солдати». Коли прозвучали перші слова пісні, у залі настала така тиша, ніби виконавиця була сама. Акапельне виконання дійсно вражає, велика подяка за надану можливість Євгенії. Також учень підготував та майстерно продекламував вірш «Мамо, я живий…» Бібліотекар ліцею презентувала книжкову виставку «Літопис мужності  та слави», а Піщенко Н.В. провела бібліографічний огляд книги «Зруйновані храми і монастирі України».

    

Ведучі заходу, Євгенія та Олена, вправно вели інформаційну годину за сценарієм.

      Найглобальніший конфлікт світу – Друга світова війна – залишив по собі «спадщину», що й досі озивається у кожній родині смутком про рідних, а для цілої країни щемом по втраченій безцінній історичній спадщині, що зберігалася у зниклих матеріальних та культурних цінностях.
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Білицьким Ліцеєм | Переглядів: 738 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]