Четвер, 18.04.2024, 11:59 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 2 » Запрошуємо у світ книжкових скарбів!
11:58
Запрошуємо у світ книжкових скарбів!


       Перше листопада – день, ніби, звичайний, для бібліотеки робочий, не святковий. Але для бібліотекарів звичайний день перетворюється на маленьке свято, коли до книжкової скарбниці приходять читайлики на екскурсію. Сьогодні до нас завітали учні 5-го класу ЗОШ № 8 (класний керівник Майло Оксана Геннадіївна) разом зі шкільним бібліотекарем Міськовою Наталією Василівною. Бібліотекарі зустрічали дітей весело і традиційно по-українськи - запашною  паляницею на рушнику.

    «Стовп – вказівник» зорієнтував дітей, куди їм йти: «Наліво підеш – з фантазією повернешся, вперед попрямуєш – з рідним краєм познайомишся, вправо повернеш – зі словником на «ти» будеш!» На дитячому абонементі гостей чекав бібліографічний огляд «Читаємо на канікулах», веселі вікторини «Відгадай-ка», «Книги-загадки». А спільні голосні читання казкової книги на пеньку, коли усім класом можна разом прочитати частину книги,сприяли розкриттю театральних здібностей дітей! Адже ж сучасна бібліотека така й є: там можна читати, співати, голосно розмовляти, сміятися, танцювати!

     Дорослий абонемент розповів про своє бібліотечне «серце» - каталоги й картотеки, розкрив важливість його існування. А мозковим центром бібліотеки являються бібліотекарі! Діти побажали, щоб бібліотечне «серце» завжди було здорове!

   Краєзнавчі виставки «Трудовим шляхом», «Донбас літературний», «Ім’я високе, як блакить, - Донеччина моя» розкрили сторінки історії краю, продемонстрували багатство краю на письменників. Читальна зала «завалила» читайликів великою кількістю словників та енциклопедій, порадувала безкоштовним Wi-Fi, доступом до комп’ютерів. Експонати часів Другої світової війни ніколи не проти, коли їх торкаються мирні дитячі ручки, вони й самі неголосно шепчуть про те, що їм хочеться бути тільки історичними експонатами, а не бойовими. Кожен дитячий погляд, спрямований до серця бібліотекаря, кожне питання, щаслива усмішка подарували й бібліотекарям радість спілкування з такими розумничками!Приходьте до нас, читачі! Діліться своїми знаннями, а бібліотекарі навзаєм підберуть вам книгу до душі!
                            


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з ЗОШ №8 | Переглядів: 657 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]