Середа, 24.04.2024, 16:29 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Лютий » 21 » Магія рідного слова
15:59
Магія рідного слова

       
                Що  є найцініше в житті кожної людини?.. Рідна мати, рідна земля, рідна  мова.                                                                      
    «Рідна мова дорога людині, як саме життя»,- каже народна мудрість. Адже мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї,  як і без сонця, людина не може існувати.
         Міжнародний день рідної мови був проголошенний у листопаді 1999 року, але відзначають його  в Україні з 2002 року. Це один із тих днів, коли кожен  має відчути себе частиною свого народу з героїчною історією, багатою культурою й неповторною мовою.
          Напередодні свята в читальному залі  Білицької міської бібліотеки експонована книжкова виставка «Барви рідного слова», на якій представлені книги  з мовознавства,сучасної літературної мови, універсальні довідники з ділових паперів , які стануть у нагоді школярам, студентам, вчителям української мови та всім відвідувачам, які бажають краще вивчити рідну мову.
 21 лютого працівники бібліотеки  разом з  учнями  3- Б класу ЗОШ №10 (вчитель Мамаєва О.В.) провели мовний калейдоскоп «Чаруймось мовними скарбами».

       

         Діти прийняли активну участь у проведенні заходу. Вони читали вірші про рідну мову, гуморески, відгадували загадки.

       

          На школярів чекали багато цікавих  мовних завдань та конкурсів : «Далі… далі…», «Відгадай»,  «Додай слово», "Складовий аукціон», «Мовна плутанина». Особливо  дітям сподобався інтелектуальний конкурс «Ерудит». На заході школярі продемонстрували свої знання та вміння у грі, що дуже важливо для дітей молодшого шкільного віку. 
 У рідному слові початок усіх початків людського життя. Пам’ятаємо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови!

      
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 528 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]