П`ятниця, 19.04.2024, 13:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 22 » Бібліотека відзначає Тиждень книги!
13:59
Бібліотека відзначає Тиждень книги!

                                
           Щоріч в березні  всі  бібліотеки України відзначають Тиждень дитячої та юнацької  книги. Не пройшов повз  цієї події  і наш культурний заклад.  Доброю традицією для міської бібліотеки стали заходи, присвячені  її величності  Книзі, які пройшли напередодні весняних канікул. Тиждень дитячого читання  сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача.
          Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга — розум». І в цьому  постійно переконуються відвідувачі нашої  бібліотеки .                             
           Напередодні Тижня книги   бібліотекарі провели акції «Поверни прочитану книгу бібліотеці» та «Подаруй книгу бібліотеці». Молодших читачів порадувала книжкова виставка «Довідкове бюро Мудрої сови», яка  оформлена на дитячому абонементі . Від щирого серця подарували свої малюнки школярі молодших класів , які знайшли своє місце на виставці  «Ми читаємо і малюємо книгу» . Ця виставка порадувала не тільки дітей, але й бібліотекарів!
            Багато нового та  цікавого дізналися учні 3-Б класу ЗОШ №10 (класний керівник Гапон В.Д.) прийнявши участь у бібліотечному уроці  «Історія виникнення книги» , поповнивши свій багаж бібліотечно-бібліографічними знаннями. Їх однолітки з паралельного 3-А класу (класний керівник Скрипник Т.О.)  залишилися не менш задоволеними від  участі у грі - вікторині  «У казковому королівстві». Безліч цікавих конкурсів та веселих ігр: «Загадки про казкових героїв», «Чи знаєте ви?», «Вгадай казку», бліц - турніру «Ерудиція» та інші допомогли дітям показати свої знання. Вони  залюбки відгадували назви та авторів казок, впізнавали казкових героїв по ілюстраціям, одягу та телеграмам .

                        
Тиждень книги добігає кінця, але ми не перестаємо читати книги. Тому що «Книги - особливий світ, чистий, добрий, серед якого ми можемо жити і бути щасливими» - так справедливо писав Вільям Вордсворт, відомий англійський поет.

                             


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 750 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]