Субота, 20.04.2024, 13:18 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Серпень » 23 » Блакитно-жовта мрія
12:27
Блакитно-жовта мрія


З 20 серпня на відділі абонементу презентується книжково-ілюстративна виставка «Прапор – символ державностіУкраїни» для широкого кола відвідувачів бібліотеки. Виставка присвячена державному святу Дню Прапора, що відзначається щорічно 23 серпня.
На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.
18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України своєю Постановою «Про прапор України» фактично надала синьо-жовтому біколору статус офіційного прапора країни. З цього дня під цим прапором починають зустрічати іноземних гостей, приймати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН.
«Крилатий вітер розвиває стяг –
Блакить із золотом на нім переплелися.
Наш прапор майорить неначе птах:
Народ не вмер й нікому не скорився!» 


На виставці пропонуються до читання книги, присвячені походженню державної символіки, додаткова інформація з електронних джерел, яка буде корисна кожному українцю.
Книжкова виставка «Прапор – символ державності України» актуальна у такі нелегкі часи, які переживає вся країна, але оцей вогник – Державний Прапор – запалив бажанням свободи, надії, найщиріших побажань не одній людині!
Запрошуємо відвідати книжкову виставку, що буде експонуватися три тижні від дня відкриття.

                          


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Державні свята України | Переглядів: 733 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]