П`ятниця, 03.05.2024, 08:45 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Вересень » 3 » Допоки пам'ять в серці не згасає
13:52
Допоки пам'ять в серці не згасає

                   

          8 вересня Україна відзначає День визволення Донбасу від гітлерівської окупації. Це свято, як і День Перемоги, відзначається мітингами, парадами і заздравицями на честь ветеранів війни, ці урочисті дні - нагадування людям всього світу про ті страшні часи фашистського тиранства, які прийшлося пережити не тільки донбасівцям, а й всім українцям.
       На долю нашого краю, як і на долю рідної України, випало лихоліття. Два довгих роки гітлерівська орда руйнувала наш край, а Донбас, воював на всіх фронтах, в партизанських загонах і підпіллі, разом зі всією країною  йшов до Перемоги.
      До цієї дати в читальному залі для широкого кола користувачів бібліотекарі оформили книжкову виставку – пам'ять  «Не забудемо ніколи…». Література з трьох розділів виставки «В вогні палала рідна сторона», «Шана за подвиг, вдячність за мир», «Безсмертна слава у віках»  допоможе бажаючим доторкнутися до воєнного минулого. Листи з фронту, спогади маршалів, генералів та солдатів, документальні свідоцтва складають основний зміст книг. Ознайомившись з ними, розумієш, що наші воїни своїм надзусиллям, вольовою витримкою та турботою за майбутнє своїх родин вибороли право на свободу.          Запалимо свічки на згадку про безіменні могили та міста масового захорону, якими, як ранами, вкрита земля. Вічна їм пам`ять…
                                  Всіх охочих запрошуємо до читання!


Нравится

Подібні новини:


Переглядів: 236 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]