Середа, 24.04.2024, 06:03 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Листопад » 21 » Я пам’ятаю, ви пам’ятаєте, ми будемо завжди пам’ятати…
10:57
Я пам’ятаю, ви пам’ятаєте, ми будемо завжди пам’ятати…

    
              Сьогодні українці святкують День Гідності та Свободи. Свято відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента 13 листопада 2014 року і встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протест ні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 

       
           У бібліотеці провели бесіду – інформину «Гідності бути!» для учнів 4-го класу ЗОШ № 10 (класний керівник Гапон В.Д.). З важким серцем бібліотекарі розповідали про передумови цієї події, про перших загиблих. Тема нелегка… Доносячи правду до учнів, знову виникає питання: «Невже це відбулося в Україні? Невже розповідь про такі страшні втрати – це і про нас також?» Але дитячі очі  потребували саме правди. Ми, дорослі, несемо відповідальність перед дітьми, тому тільки правда скаже про добрі наміри: «Чи бути гідності у нашій країні? Чи потрібна нам свобода?» - «Так!!!» - і сльози на очах…
Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці – Небесна Сотня, воїни АТО, волонтери, кримські татари та українці, що сидять у путінських тюрмах – довели, що вона в них є. Свободу ж треба виборювати, а виборовши – відстоювати.
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 710 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]