Вівторок, 30.04.2024, 22:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Березень » 7 » Ми тебе не забули,Тарасе!
11:34
Ми тебе не забули,Тарасе!

       
      В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т.Г. Шевченка.
Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.
І знову березень… І знову линуть до нас думи геніального українського  поета Тарас Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була,є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
 Вшановуючи пам’ять національного генія, Білицька міська бібліотека  щоріч проводить цикл заходів, присвячених  шевченківським дням.

           

              Так в читальному залі бібліотеки для широкого кола читачів презентована книжкова виставка «Шевченкова криниця», яка познайомить відвідувачів   не тільки з творами поета, але і літературою біографічного характеру.

         

       Бібліотекарі підготували шевченківські читання   разом з учнями 3-Б класу ЗОШ №10 (кл. керівник Мамаєва О.В.). Діти  ознайомились з життєвим та творчим шляхом Кобзаря, залюбки розповідали  вірш Грицька Бойка «Про дідуся Тараса», а також інші вірші  Тараса Шевченка. Бібліотекар Гук Л.П. прочитала  дітям оповідання Оксани Іваненко «Чабан, маляр, кухар» та Антіна Лотоцького «Малий Тарас чумакує». Не менш цікавим та пізнавальним був  і бібліомікс «На струнах Кобзаревої душі», в якому прийняли  участь учні 3-А класу (кл. керівник Науменко І.В.). Переглянувши відео «Дітям про Тараса Шевченка», маленькі школярі ознайомились з дитинством поета, його поневіряннями на чужині, розширили свої знання про життєвий і творчий шлях. Із задоволенням  учні відповідали на питання вікторини «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Підготували діти і вірші Тараса Шевченка, вивчивши їх напам’ять.
       205 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзарево слово, слово великої непогасної любові до свого народу та рідної землі.

           
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 521 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]