П`ятниця, 26.04.2024, 16:06 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Січень » 4 » Мій край, моє серце, моя родина – моя Україна!
11:57
Мій край, моє серце, моя родина – моя Україна!

        
      Зимові свята принесли із собою тепло родинного щастя та спілкування. А родина без рідного краю неповна. Тому цьогоріч бібліотекарі Білицької бібліотеки – філії № 4 Добропільської міської ЦБС  розпочали свою роботу з бібліографічного огляду краєзнавчої книжкової виставки «Люблю Донеччину свою», проведеного для дітей середнього шкільного віку. 

       
      Перший розділ виставки «Донеччина – колиска материнська» об’єднав у собі видання, що розповідають про один з відрізків історії виникнення нашого краю, починаючи з дев’ятнадцятого століття. Особливо зацікавила відвідувачів книга «Історія виникнення міст і сіл Української РСР». Також зачитали уривки  й обговорили «Статтю Олекси Тихого: Роздуми про українську мову та культуру в Донецькій області» з книги О.Тихого «Думки про рідний Донецький край». Учні підтвердили думку Максима Рильського: «Хто не знає свого минулого, той не вартий і майбутнього». 
      Другий розділ має красномовну назву «Добропілля – перлина Донбасу», що несе інформацію про нелегкі часи будівництва  нашої малої Батьківщини. Найцінніша книга розділу – книга Володимира Подоляна «Слово про Добропілля», що побачила світ у 2009 році на верхівці значущої події – виповнення 150 років з часу виникнення міста Добропілля. Найцікавішою для дітей була розповідь про працю їхніх тат та неньок, оскільки діяльність більшості  мешканців району пов’язана із шахтами: «Чорне золото Доброго поля». 

      
     Наступний розділ «Білицьке – місто закоханих» був найближчим до сердець відвідувачів, адже вони є корінними мешканцями Білицького. З радістю здійснили подорож вулицями міста сторінкою невеличкої мапи з серії «Бізнес мапи міст України». 
    Четвертий розділ «Літературна нива земляків» здивував великою кількістю збірок віршів творчої спільноти як нашого міста, так і району взагалі. «Наші земляки, що пишуть вірші, поєднують у собі бажання поєднати вміння створювати вірші із потребою донести навіть на відстані історію свого міста, краю, цікавих людей», - викликала жваве обговорення учнів та обіцянку також у майбутньому залишити по собі багато добрих справ або книг про історію виникнення, розбудови, праці та звершень біли чан.

     
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 444 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]