Четвер, 02.05.2024, 05:45 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Лютий » 18 » Моя ти рідна українська мова!
15:30
Моя ти рідна українська мова!

   
     Для кожного народу своя мова  найкраща та найрідніша. Вона супроводжує нас від самого народження все життя. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж  до сліз, зачувши рідну мову. Для нас найближчою є українська. 
    

   Саме з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови наша бібліотека запросила на пізнавальний захід учнів 4 класу ЗОШ №10 (вчитель Єфименко Віра Анатоліївна). 

   

    Діти прийняли  активну участь у мовному квесті «Українська мова – мудрості криниця». Знання та позитив отримали школярі, виконуючі  запропоновані завдання.

   

    Потрібно було не тільки включати свій мозок, щоб  виконувати мовні запити, але  й  швидкість  руху у пошуку відповідей  серед  великої  кількості книжок у бібліотечному фонді.

   

    Діти  із задоволенням виконували морфологічні шаради, виконували завдання «З букв одного слова» та «Анаграми».

 

     Крапку у веселих змаганнях поставив конкурс капітанів. Але перемогла, все ж – таки дружба.

   

    Діти були вдячні за позитив  та мовні цікавинки, вони навчилися орієнтуватися у книжковому фонді, виконувати потрібні запити.
    Продемонструвати школярам влучність, точність, красу рідного слова, вчити командному мисленню при виконанні завдань – мета таких заходів, особливо якщо готуються вони з любов’ю та  натхненням. 
   У рідному слові початок усіх початків людського життя. Пам’ятаємо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 258 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]