Понеділок, 29.04.2024, 15:24 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Березень » 6 » Невмируще слово Кобзаря
13:06
Невмируще слово Кобзаря

 
         

          Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які потрапляють на роковини народження і смерті поета. З цієї нагоди у нашій бібліотеці традиційно проходили заходи, щоб не просто вшанувати пам’ять великого Кобзаря, а всім серцем відчути його невмируще слово. Він, безсмертний Тарас, для нашого народу – явище унікальне, неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне. Ми говоримо – Україна – і перед нами постає образ Шевченка. Ми говоримо – Шевченко – і перед нами постає образ України. Бо ці два поняття нерозривні. Доля дала йому найкращий і найцінніший скарб – невмирущу славу .
       

       В читальному залі бібліотеки  експонована книжкова виставка «Шевченкові твори сяють, мов зорі»,

         

       а також малюнковий вернісаж «Тарасової душі криниця», на якому представлені малюнки  відвідувачів нашої бібліотеки.

       

       Пройшли голосні читання  шевченкових творів серед  різних категорій користувачів бібліотеки. Бібліотекар абонементу не тільки  ознайомила  дітей  з  творчою спадщиною Кобзаря  та його біографією, але й провела голосні читання його творів, а саме уривки з книги Оксани Іваненко « Тарасові шляхи»  та  з його збірки «Кобзар».
      У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя народів світу, їх зброєю в боротьбі за суспільну думку, мир, свободу й демократію. Минатимуть роки, змінюватимуться покоління та твори великого Кобзаря завжди будуть новими і актуальними.
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 446 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]