Вівторок, 19.03.2024, 04:24 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Окрилена співпраця – успіх забезпечено!
14:22
Окрилена співпраця – успіх забезпечено!

       
        Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства.
В кінці двадцятого сторіччя, з 1983-го по 1992-й рік, Організацією Об’єднаних Націй було проведено своєрідне «Десятиліття людей з інвалідністю». Час, у який наше суспільство постаралося дати собі відповідь, знайти себе в цій проблемі. Результати цього пошуку дали позитивні результати. Про проблеми людей з інвалідністю заговорили, питання перевели в площину активних практичних рішень, права людей з інвалідністю почали закріплювати на законодавчому рівні.
         3 грудня - Міжнародний День людей з інвалідністю.
У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. Захищаючи гідності людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.
         Міська бібліотека для своїх найдорожчих відвідувачів до 3 грудня організувала книжкову виставку «Таємниці зеленої аптеки», присвячену лікуванню та попередженню різних хвороб травами. Виставка складається з трьох розділів: «Сторінками народної медицини», «Ліки дарує природа», «День починається зі світанку». Книги, відповідно, поділені за розділами: за першим демонструються книги, зміст яких знайомить наших читачів з лікувальними травами та їхніми цілющими властивостями, книги другого розділу ведуть розповідь про квіткові легенди, розповідають про багатство трав’яного світу, книги третього розділу нагадують, що потрібно вчитися володіти своїми емоціями, настроюватися на позитивне сприйняття життєвих подій, чому сприяють аутотренінги, та балувати себе пахучими трав’яними чаями з лікарських трав. 
Усі бажаючі, а особливо люди з інвалідністю, можуть відвідати книжкову виставку та навчитися підтримувати своє здоров’я, особливо на порозі масових зимових інфекцій. 

             
           До Міжнародного дня людей з інвалідністю бібліотекарів бібліотеки – філії №4 Добропільської міської ЦБС запросили до Білицького будинку інтернату для людей похилого віку та інвалідів на святковий концерт. Щорічно працівники БДІ ретельно готуються до цього дня, відбираючи концертні номери та проводячи репетиції зі своїми підопічними. Під час виступів людей з інвалідністю вражаєшся неймовірними стараннями та зусиллями, з якими виступаючі діляться з глядачами! А заводний Юрій Кузьмич у ролі бабусі  заслуговує найвищих похвал! Концерт залишив по собі теплі спогади та віру, що у тісній співпраці з БДІ народжується справжнє розуміння значення слова «життя».

         

         

         

         А подаровані бібліотекарями книги поповнять фонд бібліотеки БДІ. Читайте на здоров’я! 

           
       Виставка творчих робіт «Світ Ваших захоплень» підопічного БДІ та постійного читача бібліотеки Федорова Юрія Кузьмича  зупиняє на собі погляд усіх відвідувачів нашого закладу.

                 

    Особливо цікавляться роботами школярі, тому що їм незвично дізнаватися, що доросла людина з особливими потребами вміє так  гарно у своєму віці  малювати.

                 
        Бібліотекарі завжди відгукуються на усі пропозиції з боку директора Коцар Катерини Іванівни, зам. директора  Глущенко Олени Петрівни, психолога Бойко Анжеліни Олександрівни, організатора Пилипенко Світлани Анатоліївни дозвілля БДІ, спрямовані на проведення пізнавальних, чи тематичних, чи розважальних заходів. У співпраці сила! А нам,звичайним людям, погодьтеся, є про що дізнатися з досвіду людей з інвалідністю. Вони – наші друзі! 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з Будинком-інтернатом | Переглядів: 770 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]