Неділя, 28.04.2024, 05:22 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Травень » 5 » Перегортає пам'ять сторінки
15:32
Перегортає пам'ять сторінки

      
      8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни в Європі, проголошені  Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Символ  відзначення Дня пам’яті та примирення – квітка червоного маку. В ці дні  українці доповнюють  свій одяг червоним маком — символом пам’яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні по всьому світові.
     Бібліотека – філія №4 організувала книжкову виставку - память «Роки війни – століття пам’яті». Документи, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни,  відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини. Матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій. Публіцистичні статті презентують дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни.     
     Основна мета виставки – показати, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога і ще раз нагадати , що цей всесвітньо-історичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства.
     Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 288 | Додав: tetyana | Рейтинг: 3.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]