Четвер, 28.03.2024, 14:13 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Квітень » 13 » Писанка мальована з любов’ю подарована!
13:47
Писанка мальована з любов’ю подарована!

               
      Не встигли зимові струмки віддзвеніти, а у вікно вже Великдень  дивиться.  «Христос воскрес! - Воістину воскрес!» - вітаєшся по - великодньому і враз помічаєш, як земля воскресає від ласкавого Божого дотику. Дивовижне свято, яке з нетерпінням чекають і дорослі, і малі!  Чекають на нього і працівники міської бібліотеки разом з  маленькими читачами.  Саме для них на дитячому абонементі  оформлена інформаційна  виставка «Писанкова веселка», яка привертає увагу  привабливими малюнками та поробками, зробленими з великою любов’ю дитячими руками.

             
    Напередодні свята про маленьке диво -  писанку дізналися учні 3-Б класу ЗОШ №10 ( класний керівник Гапон ВД,) , прийнявши участь у народознавчому калейдоскопі  «Сяйво Великодньої писанки», яке для них підготували бібліотекарі .

           

 Працівник бібліотеки Гук Л.П. розповіла дітям про історію походження писанки та народну символіку, роль кольорів та їх магічне значення. Дізнались учні про окремий Музей писанки, який має вигляд яйця – писанки, споруджений у місті Коломиї на Івано-франківщині. Закріпили школярі свої знання, відповідаючи на питання вікторини «Писанка мальовнича». Сподобалась дітям  «Казочка про писанку», а також  гра «Навбитки», в якій діти продемонстрували міцність крашанок.
   Саме такі заходи виховують у дітей повагу до національних звичаїв і традицій в Україні, формують усвідомлене ставлення підростаючого покоління до християнських свят,зокрема до такого, яке відокремлюється особливою врочистістю й радістю - Великодня.
                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Народознавчий клуб «Калина» | Переглядів: 817 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]