Субота, 27.04.2024, 06:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Лютий » 13 » Свіча гіркої пам’яті
08:35
Свіча гіркої пам’яті

         

  15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
        30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.
Афганська війна залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
15 лютого в нашій країні відзначають скорботний день пам’яті воїнів – афганців.
Десять років йшла неоголошена війна. У тому поході обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів. Там, в ущелинах і на перевалах гористого Афганістану, воїни-інтернаціоналісти довели: вони гідні продовжувачі слави ветеранів Великої Вітчизняної війни, вони – умілі їх учні. 
Вірність бойовій дружбі, готовність пожертвувати собою заради товариша, безстрашність у бою, винахідливість у скрутній обстановці – це риси воїнської майстерності і доблесті були постійними супутниками цих по суті хлопчаків, одягнутих у військову форму.
       Бібліотека – філія №4  підготувала до цієї дати книжкову виставку «Свіча гіркої пам’яті”, яка експонується в читальній залі. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги про війну в Афганістан, статті із місцевих газет.


                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 487 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]