Четвер, 02.05.2024, 04:25 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Січень » 20 » Україна – соборна держава
15:11
Україна – соборна держава

           

          22 січня українці відзначають важливе національне свято - День соборності України. Це державне свято. Офіційно воно відзначається з 1999 року. У цей день в 1919 році на Софіївській площі, біля пам’ятника гетьману Богдану Хмельницькому, у присутності десятків тисяч киян було проголошено об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно – Української Народної Республіки(ЗУНР) в єдину українську державу. Спроба об’єднання була і у 1990 році 21 січня, коли тисячі українців утворили живий ланцюг між сходом і заходом України від Києва до Львова і далі до Карпат. Про все це дізналися користувачі бібліотеки, діти середнього шкільного віку. Вони прийняли участь у патріотичному калейдоскопі «У Соборності сила!», який підготували і провели бібліотекарі міської бібліотеки.

           

          Школярі із задоволенням переглянули відео «Україна – це наша родина», «Важлива віха в історії України», а також читали вірші про Україну і відповідали на питання вікторини «Соборність України – основа держави».

           

            

           Завершився захід оглядом книг за даною темою, які є на полицях міської бібліотеки. Сьогоднішня зустріч ще раз нагадала кожному неписані істини. Соборність – це символ. Символ боротьби за волю та незалежність. Порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє. Відзначати це свято сьогодні важливо, як ніколи. Адже воно нагадує нам, що лише в єдності український народ має силу, а отже тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати всі труднощі.

           


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 249 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]