П`ятниця, 26.04.2024, 09:45 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Січень » 28 » Зростаємо разом з книгою!
09:48
Зростаємо разом з книгою!

             
         Книга розкриває перед нами чарівний світ — краси, добра, ідей і роздумів, збагачує духовно, загострює розум. Український письменник Юрій Збанацький писав: «Яке значення книги в житті людини? А чи варто над цим задумуватися? Адже не питаємо ми себе, яке значення для нас має хліб і повітря?» Чи є сьогодні для кожного з нас потреба читати такою ж важливою, як потреба спати або їсти? І гірко усвідомлювати, що на початку XXI століття доводиться говорити про зниження інтересу до читання.  Дитячі бібліотекарі, мабуть, як ніхто інший, розуміють гостроту цієї проблеми, і , залучаючи дітей до читання, ми не маємо права примушувати дитину,а тільки стимулювати цей процес. 
      У 2017 році наша бібліотека започаткувала бібліотечну програму «Нам без книг ніяк не можна» на підтримку Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України». Термін реалізації програми - 7 років. Виконавці програми – працівники бібліотеки – філії №4 Добропільської міської ЦБС та вчителі початкових класів ЗОШ № 10. Програма спрямована на підвищення зацікавленості дітей користуванням книгою як джерелом інформації, популяризацію вітчизняної книги, на  виховання поваги до історії наших предків та любові до рідного краю.
        Одне із  головних завдань  Програми є формування у дітей потреби до щоденного систематичного читання. Наша бібліотека планує це робити шляхом популяризації літератури та проведення масових заходів в бібліотеці та поза її межами, використовуючи різні форми роботи: книжкові виставки,бібліотечні уроки, ігри-вікторини, свята, літературні подорожі та калейдоскопи, голосні читання та інші. Перші кроки вже зроблено. У січні цього року з 3-Б класом ЗОШ №10 проводилися голосні читання  за творами Василя Симоненка  «Подорож у країну Навпаки» та  Всеволода Нестайка «Незвичайні пригоди у лісовій школі». Бібліотекарі провели літературний калейдоскоп «Романтика дитячих пригод за книгами Всеволода Нестайка» та оформили книжкову виставку «Весела Нестайкова країна». 
        Працюючи у творчому тандемі з вчителями початкової школи, бібліотекарі  й надалі сподіваються на плідну співпрацю з ними та допомогу  батьків для подальшого формування самоосвітньої діяльності та розширення світогляду кожної дитини. Усі умови у міській бібліотеці для цього є, а головне -  велике  бажання допомагати, розвивати, творити!

         
                            


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 603 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]