П`ятниця, 19.04.2024, 17:26 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Вересень » 9 » 10.09 ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ
10:29
10.09 ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

                                       
         
      Це свято встановлено в Україні «… на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян…». Вперше в Україні його почали відзначати в 1994 році.
      Європейські види спорту, такі, як футбол та боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.
Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка, футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов. Зірками художньої гімнастики були Ірина Дерюгіна та Лариса Латиніна.
    Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастку Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.
       До цієї дати в бібліотеці оформлена тематична викладка книг «Здорова дитина-здорова країна». На якій  розміщено  літературу  присвячену фізкультурно-оздоровчій темі, а також про чудових спортсменів. 
Запрошуємо скористатися  літературою про фізичну культуру та спорт.

   
«Гімнастика, фізичні вправи повинні міцно увійти в повсякденне життя кожного, хто хоче зберегти працездатність, здоров’я, повноцінне і радісне життя».
                                                                                               (Гіппократ).

 
                              


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 592 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]