Субота, 27.04.2024, 05:28 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Квітень » 19 » 20 квітня - Український День навколишнього середовища (День довкілля)
08:23
20 квітня - Український День навколишнього середовища (День довкілля)

       
       День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98. Цього дня проводяться  заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
      Сьогодні найголовнішою проблемою людства є проблема виживання, проблема, що стосується кожної людини, кожної істоти на землі. Ніякі блага цивілізації не замінять нам чистого повітря, прозорих водоймищ, вільних від шкідливих домішок продуктів харчування та води.
       

         До цієї дати бібліотека – філія №4 підготувала  тематичну викладку книг  «Екологія: тривоги та надії». Для користувачів  молодшого  та середнього шкільного віку бібліотекарі провели екологічну хвилинку «Чиста Україна – чиста Земля», на якій діти дізналися, як поводитись, щоб не нанести збитку природі, і як зберегти її. Для цього  треба кожному почати з себе, душею відчути єдність з природою: бути обережним в лісі, щоб не зламати гілку,  не залишати після себе сміття, обережно поводитись з вогнем.

         

      Тож збережімо кожне гніздечко, не дозволяймо вбивати птахів і тварин. Станьмо розумними господарями на своїй землі і пам’ятаймо, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

         
                              


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 335 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]