Субота, 20.04.2024, 03:30 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Червень » 21 » 22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ
14:24
22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

               

             З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні у читальному залі бібліотеки діє книжкова виставка – пам’ять «Трикутник надії».
             22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Сто дев'яносто дивізій Німеччини та її союзників розгорнули бойові дії вздовж західного кордону колишнього Радянського Союзу - від Баренцевого до Чорного моря. О четвертій годині ранку німецька авіація скидала бомби на Київ та інші міста України. Наші війська чинили героїчний опір. Мужньо тримали оборону захисники Брестської фортеці, Києва, Одеси, Севастополя та інших міст, воїни військових округів.
             Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам'ятники та обеліски.
             Безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, учасників Руху Опору за межами Батьківщини, усім тим, хто в червні 1941 року піднявся на священний бій з фашистами, а також тим, хто кував перемогу в тилу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах присвячена виставка-пам'ять «Трикутик надії».
На ній представлено чимало цікавих матеріалів, книг, публіцистичних роздумів, фотоальбомів. Зокрема, такі видання як «Книга пам’яті України» по увічненню учасників бойових дій , які померли в повоєнні роки, науково-документальна серія книг «Реабілітовані історією», науково-популярне видання « Війна і міф. Невідома Друга Світова», популярне видання «Від Рейстагу до Іводзіми. У полум’ї війни. Україна та українці у Другій світовій», альманахи «Пам'ять серця», книги «Україна у полум'ї війни. 1941-1945», «Герої визволення України», фотоальбом «Вікопомний подвиг. Україна у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та багато інших.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 660 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]