Середа, 24.04.2024, 22:52 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Січень » 14 » 22 - січня день Соборності України
10:42
22 - січня день Соборності України

               
                  День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності. Саме цій знаменній події присвячена виставка - міркування: «Моя єдина Україна».
            За допомогою літератури, яка представлена на виставці, працівники бібліотеки хочуть поглибити знання  молоді про історію виникнення свята Соборності України, виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики, викликати інтерес до вивчення історії України.

         Книжкова виставка складається з трьох розділів. У першому розділі «На шляху до Соборної України» представлена література, яка висвітлює ідеї побудови української, самостійної, соборної держави. Другий розділ «Ідейні провідники української соборності» знайомить з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу. Вони боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. Про їдеї соборності та її значення в політичному життя сучасної України розповідає література, яка представлена в третьому розділі «Ідеї соборності в політичному житті сучасної України».
     На виставці представлені як  навчальні посібники з історії України, так і періодичні видання, на сторінках яких висвітлюється  дана подія. 
     Запрошуємо всіх, кому не байдужа наша історія, до бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою.

                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 838 | Додав: tetyana | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]