П`ятниця, 29.03.2024, 10:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2018 » Січень » 25 » 27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ
14:17
27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

        
       27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.
Голокост — масове знищення нацистами єврейського населення Європи (у приблизному перекладі з грецької це слово означає «всеспалення», інше значення — катастрофа). 60 відсотків єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині і на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках.
Голокост євреїв на окупованій нацистами території СРСР відрізнявся від подібних заходів у Європі. Там євреїв заганяли в гетто, з часом могли відправити до місць масових знищень у газових камерах. На українських землях більшість єврейського населення загинуло від куль у протитанкових ямах. Їх викопали ще за радянської влади військовополонені, місцеве населення чи самі жертви.
         Історичний урок «Очима болю» для учнів 4 класу ЗОШ № 10 був проведений бібліотекарями з метою донесення фактів голокосту в Україні задля кращого розуміння причин та наслідків трагедії національного масштабу. Тема неймовірно нелегка, але розповідати про ці події потрібно, у певних вікових межах. Діти висловили співчуття загиблим, ні в чому не винним людям. При проведенні заходу бібліотекарями було використане відео з мережі Інтренет «Голокост: спогади».

       

       Вчителя зацікавила тематична папка «Голокост: все, що залишилось, - пам'ять». Мета заходу – поглиблення знань з історії держави, донесення фактів та цифр голокосту,  розвиток  вміння розглядати історичне явище в конкретних історичних умовах, виховування учнів у дусі патріотизму, національної свідомості і гідності – була виконана.
Доки ми будемо живі, будемо пам’ятати мертвих…
                             


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 633 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]