П`ятниця, 26.04.2024, 08:55 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Жовтень » 25 » А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть наші серця
08:18
А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть наші серця

       
         28 жовтня, відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року, наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. У цей день українці вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, мільйонів людей, які постраждали від дій фашистських окупантів, а головне – героїв-ветеранів Другої Світової війни, які дожили до наших днів та є для нас прикладом мужності, відваги, жертовності та любові до Батьківщини.
У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 року – жовтня 1944 року було проведено серію блискучих наступальних операцій, в результаті яких 28 жовтня 1944 року радянські війська перейшли сучасний кордон України.

       

        До цієї дати 24 жовтня 2019 року в читальному залі Білицької бібліотеки – філії №4 було проведено історичну хвилину пам’яті «Книга Пам’яті України розповідає…». Бібліотекар читального залу звернула увагу присутніх  на літературу про ті страшні події та битви за  визволення України,  які  були важливою частиною процесу розгрому ворога. Перемога стала можливою завдяки героїзму, мужності та відданості українського народу. З 24 по 31 жовтня у бібліотеці експонується інформаційна викладка літератури «Шляхами подвигу та слави»  до Дня визволення України від фашистських загарбників. Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території України  в кінці жовтня 1944 року та інформацію про людські і матеріальні втрати, які понесла Україна під час Другої світової війни. Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про ті далекі події 1944, книги про мільйони  українців, які стояли  до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими, про те, що сьогодення ставить перед нами багато завдань,  і головне з них - захистити рідну Україну, її цілісність та суверенітет.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 331 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]