П`ятниця, 26.04.2024, 15:06 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Листопад » 15 » Барвистий вінок поетичного слова
11:36
Барвистий вінок поетичного слова

      «Поезія. Таке  коротке  і таке змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить…». Ці слова належать визначній українській поетесі сучасності Ліні Костенко. Із цим висловом тяжко не погодитися. У народі кажуть: доля посміхнулася, чи доля відвернулася. То, можливо, доля – це неземна дівчина, що веде нас по життю; коли посміхнеться, нам пощастить…… Доля поетів прозирає крізь вірші, поезія є долею, тому відокремити щось одне – важко.

               

       Саме про це говорили на зустрічі «Світло поетичного дару»  поети – земляки та гості  поетичної вітальні , які вже стали традиційними заходами для Білицької міської бібліотеки.

               

          На зустріч з місцевими поетами були запрошені і старшокласники ЗОШ №10.

               

        Чудові  ведучі заходу бібліотекар міської  бібліотеки Великоіваненко Юлія Олександрівна та бібліотекар шкільної бібліотеки ЗОШ №10 Семенова Олександра Анатоліївна  допомогли присутнім поринути  не тільки у силу поетичного слова, особливо, якщо воно злітає з вуст місцевих поетів, але й можливість затишного та теплого спілкування.

       

       Почесний громадянин нашого міста,голова творчого об’єднання «Пишущая братия» Анатолій Дмитрович Копцов звернувся до молоді з побажаннями втілити свої мрії у життя на благо свого рідного краю.

           

   Він презентував свою нову збірку «Жизнь прекрасна в дне», в яку увійшли вірші 2017- 2018 років про життя України, Добропільщини, Донбасу періоду 2014 2018 років, а також вірші присвячені  шахтарям, жінкам, коханню та різним життєвим колізіям.

         

           Іще декілька подарунків отримала міська бібліотека у свої фонди. Це  -   останні збірки віршів  вчителя  російської мови та літератури Водянської школи №11, а нині пенсіонерки Овсяннікової  Ніни Павлівни «Страницы жизни»,  «Память сердца» та «Живой родник», які  щиро розповідають не тільки про себе, але й про те, що її хвилює. Декілька своїх улюблених віршів прочитала   вона  під оплески присутньої  аудиторії.

       

         Книга чудових гуморесок «Посміхнемось» була подарована бібліотеці Григорієм Івановичем Заварзіним. Вона пропонує читачам жартівливі вірші про буденність життя, соціальні проблеми, людські почуття, сімейні відносини. Із задоволенням гості  заходу послухали гуморески  «Купи мені шубу»,  «Розпоясався»,»Зажурився « у виконанні автора.

       

         Жартівливу тему подовжила і Мельник Надія Петрівна , медична сестра Білицького  профтехліцею, своїми чудовими гуморесками «Байка про віслюка», «Справжній козак». А її вірші «Як я сумую за сином», «Україна без захисту» нікого  з присутніх не лишили байдужими.

       

        Вірші Світлани Єгорівни  Курилюк «Страна «эМ» или  Не», « Городок мечты», «Новогодний  експромт – каламбур»  змусили замислитися молодь про буття - життя. Вона презентувала свою  книгу Літературний альманах – 2018 «Всеукраїнський фестиваль - конкурс «Покровський Літfest», в якому вона зайняла почесне 1 місце  у двох номінаціях «Духовна поезія» та «Гумористична , сатирична».

     

       Виступ Ніни Миколаївни Головченко  отримав  чимало оплесків від слухачів. Вона зачарувала гостей не тільки своїми поетичними віршами, але й  чарівним голосом. Багато років Ніна Миколаївна виступала в ансамблі «Вечорниці», а зараз у свої понад 80 років вона співає  чудові народні пісні та пісні , які написала сама.

     

       Тамара Петрівна Казанчук, яка багато років свого життя віддала вихованню дітей у дитячому садочку, а нині голова спілки ветеранів , зачарувала  присутніх своїми віршами про  життя жінки та її почуття любові.

        Працівники бібліотеки щиро вдячні поетам – землякам за те, що вони намагаються, незважаючи ні на що, донести до своїх читачів найголовніше  - силу друкованого слова, жагу до життя та прославлення своєї малої Батьківщини. А для всіх користувачів  міської бібліотеки в  її читальному залі організована книжкова виставка «Дивосвіт поетичного слова». Запрошуємо  ознайомитись  з  літературною криницею місцевих поетів, які сподіваємося подарують багато приємних хвилин і допоможуть відкрити багато нового в повсякчасному житті.

      

 

 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 402 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]