Субота, 20.04.2024, 05:15 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Жовтень » 6 » Бібліотечна козаччина
12:31
Бібліотечна козаччина

                 
               14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас цей день відзначається Днем українського козацтва. У незалежній Україні це свято офіційно існує з 1999 року, але неофіційно святкується вже декілька століть. Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – славні України. Козаків можна побачити на парадах українського війська, їх зображення є на українських грошах та поштових марках. А про малого хлопця і дорослого парубка, що вміє відстояти свою честь і захистить слабшого , старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак. Козак в уявленні українця – це воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

            Саме до цього свята у бібліотеці була оформлена виставка «Кращі з кращих – козаки!», що розповість кожному бажаючому відвідувачеві про необхідність виникнення козаччини на тлі історичних подій в Україні, про гетьманів, що залишили по собі велику спадщину, про гетьманську столицю Батурин, про щоденні козацькі справи, про козаків – характерників, також можна буде здійснити подорож «Шляхами козаччини із поштовою маркою» за публікацією доктора медичних наук у журналі «Українська культура».
Інформація з виставки на всі смаки: від ілюстрацій з козаками та сценаріїв з періодичних видань для вчителів початкових класів до монументальних творів істориків. Запрошуємо на відвідини книжкової виставки «Кращі з кращих – козаки!»
Дізнаймося про минуле свого народу більше!
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 682 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]