П`ятниця, 19.04.2024, 14:41 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Березень » 21 » Чарівний світ віршованих рядків
10:09
Чарівний світ віршованих рядків

          
                  «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.
Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості», - Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура.
Двадцять перше березня нагадує поціновувачам  мистецтва слова про Всесвітній день поезії. 
Позитивний образ поезії - справжнє сучасне мистецтво, відкрите людям, що розуміють необхідність читання. 
       За чарівний світ віршованих рядків хочеться низько вклонитися поетам Добропільського краю, особливо учасникам клубу «Друкарська братія» на чолі з почесним громадянином міста Білицьке А.П. Копцовим! Сьогодні ваш найголовніший день – приймати привітання від ваших читачів, бібліотекарів, друзів та рідних. Ваші збірки віршів завжди користуються попитом серед відвідувачів бібліотеки, особливо «Зв'язок поколінь». Вдячні людям, що фінансують друк цих збірок, що являються цінним краєзнавчим бібліографічним посібником. Адже там не просто слова: збірки зберігають роздуми, настрої, можливості, пам'ять про місцевих жителів, пам'ять про події. Вони демонструють увесь світ, минуле, справжнє та майбутнє. Вдячні вам, майстри поетичного слова, за це! Творчих днів, Музи цілодобової, здоров’я сталевого, творчих зустрічей та всього доброго, що можливе у нашому світі, бажаємо вам у Всесвітній день поезії!  Зі святом!

      
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 420 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]