П`ятниця, 29.03.2024, 10:29 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Цвіти і сяй , моя ти мово рідна!
10:25
Цвіти і сяй , моя ти мово рідна!

      
        Рідна мова… І чується лагідний, теплий голос матері, яким вона будить нас  уранці. Хіба ще хтось вміє промовляти такі слова, як наші українські мами? Адже цілий світ визнає, що українська мова – чудова, мелодійна, багата. Не можна ходити по  землі, не чаруючись виплеканою народом рідною мовою, яка сягає своїм корінням у глибоке минуле. Ще в ХV – ХVІІ століттях державне листування велося українською мовою, а сьогодні  українську мову можна почути в Канаді, Великобританії, Німеччині, Греції, Китаї та інших країнах світу.
      Тому  згідно з указом Президента щорічно  9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови. Білицька міська бібліотека традиційно проводить масові заходи, присвячені цієї події. Цьогоріч на засідання народознавчого клубу «Калина» були запрошені учні 4-Б класу ЗОШ №10 на свято  «Кращої ніж рідна мови не буває».

   
   Під час заходу діти отримали чудову нагоду перевірити свої знання  з української мови, взявши участь у мовних завданнях «Мовна плутанина», «Складовий аукціон», конкурсах «Далі… Далі», «Найкмітливіший». Всі змагання проходили між командами «Мовознавці» та «Ерудити». Кожна  з команд показала не тільки гарні знання, але і створювала атмосферу теплого настрою. Діти відгадувати загадки, декламували вірші про мову, заспівали пісню про Україну, прочитали гумореску Павла Глазового  «Кухлик». 

   
   Захід проведений в стінах бібліотеки, сприяв не тільки поширенню знань школярів з рідної мови, але і викликав бажання розмовляти українською мовою, допоміг дітям виказати свою пошану та любов до рідного слова.
                             


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Народознавчий клуб «Калина» | Переглядів: 633 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]