Четвер, 28.03.2024, 23:40 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Березень » 23 » Де лелеки водяться, там щастя родиться!
16:27
Де лелеки водяться, там щастя родиться!

       
       Споконвіку людина мріяла про крила. Їй хотілося злетіти в небо і подивитися на своє рідне місто, свою рідну землю з висоти пташиного польоту . В цьому переконалися учні  4 класу ЗОШ №9 ( кл. керівник Кулішова А.А.),  які відвідали нашу бібліотеку, прийнявши участь у  цікавому заході. Бібліотекарі підготували для дітей природознавчий калейдоскоп «Лелеки щастя в дім приносять», який дав їм змогу здійснити незвичайну  природничу уявну подорож.
     

      Чому саме цей птах допоміг дітям  в їх уявній подорожі? Для українців нема кращого птаху за лелеку. Він уособлює щастя, сімейний затишок, мир, добро, приносить на своїх крилах радість, весну. Тому люди звуть його веселиком. В Україні кажуть: «Прилетів лелека – весну приніс здалека». З цікавістю школярі дізналися про те, що танок лелек триває близько  двох годин і тільки після танцю птахи починають ремонтувати старі гнізда і будувати нові. Викликала чималий інтерес у дітей і інформація про те, що лелеки летять до вирію зі швидкістю 150 км/ год., а повертаються додому вдвічі швидше (300 км./год.).

   

      Учні  дізналися багато прикмет, повір’їв,  прислів’їв про цього птаха, а також  із задоволенням відгадували  про нього загадки. Але найбільшу  радість отримали діти від перегляду мультфільму «Лелека і хмарка».
     

     Відвідавши бібліотечний захід, школярі отримали не тільки багато нової та цікавої інформації про птаха, який приносить щастя в сім’ю та дім і є символом України, але і розуміння того, що треба берегти  і охороняти рідну природу і вона віддячить своєю любов’ю.    


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 251 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]