Субота, 20.04.2024, 03:37 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Лютий » 10 » Дивосвіт любові
10:17
Дивосвіт любові

                  

          Люди всього світу 14 лютого відзначають День святого Валентина .Це свято всіх закоханих, яке відзначають уже понад 16 століть. Але і сьогодні воно актуальне, як ніколи.
         Кохання... Багато століть людство не може знайти єдиного визначення для цього неймовірного почуття. Все змінюється у цьому світі і лише кохання залишається завжди юним, прекрасним, завжди новим, несподіваним і найзагадковішим з усіх людських почуттів...
        Саме кохання надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. Кохання буває простим і складним, короткочасним і безкінечним, ніжним та жорстоким.  злим та несправедливим, або ж навпаки дарує нам силу та впевненість. Воно робить людей щасливими та примушує страждати. Так, кохання буває різним, але життя без нього неможливе.
               

        Тих, хто не уявляє свого життя без кохання, тих, кого ця тема не залишає байдужими, запрошуємо ознайомитись з книжковою виставкою «Амур всемогутній», яка експонована на дорослому абонементі нашої бібліотеки. На ній представлені твори, присвячені темі кохання, адже у всі віки письменники – лірики описували найсвятіше почуття, яке звеличувало людину і робило її найщасливішою.  Книжкова виставка складається з  трьох розділів. На  першому розділ «Любовна лірика українських поетів» можна знайти твори таких відомих  українських класиків, як Леся Українка, Тарас Шевченко та Іван Франко. Другий  розділ ознайомить читачів з чудовими творами Шарлотти Бронте, Анн і Серж Голон, Вільяма Шекспіра, Густава Флобера та інших. Для багатьох користувачів стане у нагоді розділ  «Сучасна проза про кохання». Тут можна знайти книги  Володимира Лиса «Країна гіркої ніжності», Неллі Топської «Любов – наснага, любов – журба», Васіліси Трофімович «Любов на лінії вогню». Це неповний перелік книг любовної тематики, які є у фонді нашої бібліотеки. Читачі бібліотеки можуть перечитати класичну літературу та сучасну прозу про кохання, ознайомитися з літературними пам'ятками, створеними з великої любові, зокрема, з любовною лірикою українських і зарубіжних поетів. Також ви дізнаєтесь, як любили та переживали палке, а іноді й трагічне почуття кохання видатні люди.

                                 
               Час експонування 08.02.2015 – 22.02.2021.
                Місце експонування – читальний зал.

 

 

 


 


 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 217 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]