Середа, 24.04.2024, 17:39 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Листопад » 11 » Дзвенить струмочком рідна мова!
14:11
Дзвенить струмочком рідна мова!

 

 
       Першим до нас приходить слово… З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. «Мама, тато, баба, діда»,- лепече дитина. Які дивні перші двоскладові слова! А потім знання словесності поширюються. Дитина пізнає за день десятки нових слів, звучних та красивих: сонечко, квітка, вода, трава… Світ - мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. Кожному у дар Божий дана мова. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненені скарби свого минулого і сучасного.
     Отже словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розвивається могутньою рікою. Адже, слово до слова – зложиться мова!..
   Саме святу української писемності та мови, яке ми відзначаємо щорічно 9 листопада на честь преподобного Нестора-літописця, була присвячена  мовно - літературна  гра «Слова – барвисті самоцвіти», проведена в 5 класі ЗОШ №9 (класний керівник Дмитрук Ірина Миколаївна).


 На заході діти  взяли участь у різноманітних  конкурсах:  «Редактор», «Бліц-турнір», «Перекладач», «Впізнай  казку», «Відгадай-ка». Особливо цікавим виявився конкурс капітанів  «Театр героїв», який визвав шквал оплесків серед однолітків.

 

Перемогла команда «мовознавців »  з незначною перевагою, проявивши міцні знання і вміння з української мови   та літератури. Учні отримали  хороший настрій, позитивні емоції, сповнені  любові до рідного слова.  Так держати!


                                    Мова – державна перлина,
                                         Нею завжди дорожіть.
                                      Без мови немає країни –
                                        Мову, як матір, любіть.
  
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Співпраця з ЗОШ №9 | Переглядів: 705 | Додав: tetyana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]