П`ятниця, 26.04.2024, 02:08 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Серпень » 26 » Герої не вмирають
10:18
Герої не вмирають

       

       З метою вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули під час війни на сході України, відстоюючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України.
      Саме 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Саме на 29 серпня припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння   російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. До цієї дати в читальному залі бібліотекарі оформили тематичну полицю «Пам’ятаємо Героїв!». До уваги читачів представили книги, які розповідають про військові події на Сході України та героїзм наших захисників. Серед представлених книг є і книга Євгена Положій «Іловайськ», в якій розповідається про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців тероборони, всіх тих, хто опинився в  кінці серпня 2014 року в «Іловайському котлі», що став найбільшою поразкою української армії в ході війни на сході. Це чесна книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми.

     
     Пам’ятаємо та шануємо… Герої не вмирають – вони завжди житимуть у нашій пам’яті, піснях, та спогадах.
Запрошуємо усіх охочих ознайомитися із документальними та художніми матеріалами трагічних подій та вшанувати пам’ять загиблих героїв.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 215 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]