Четвер, 25.04.2024, 23:53 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Січень » 27 » Героїзм і трагедія нашої історії
11:44
Героїзм і трагедія нашої історії

   
          29 січня в Україні відзначатиметься річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. 9 лютого 1918 року було підписано Брестський мирний договір. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
        Ми схиляємо голови перед Героями, які віддали свої життя за вільну Україну 29 січня 1918 року. З00 студентів стали на захист Батьківщини біля поліського села Крути з численним військом, що напало на Українську Народну Республіку.
Ця героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової  епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку - боронити їх. «Понад все вони любили свій коханий край», - писав Павло Тичина. Визначально,  що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського  студентства.
       Саме до цієї дати в читальній залі бібліотеки оформлена тематична полиця «Через  Крути  - до майбутнього» та  був запропонований  відео перегляд «Пам’ятай про Крути»  учням  середнього шкільного віку. Бібліотекарі розповіли про трагічну подію, яка відбулася 103 роки по тому, а також продемонстрували відео ролик «Пам’яті героїв Крут присвячується».

     

      Сьогодні українці мають відновлювати втрачене, адже «те, що не збережене, не відновлене – ніколи вже не буде пам’яттю та історією». Не треба забувати, що кров, пролита юнаками під Крутами, не була марною. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися – невмируща.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 240 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]