Вівторок, 16.04.2024, 15:58 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Жовтень » 28 » Як розпізнати фейкову інформацію у мережі?
10:55
Як розпізнати фейкову інформацію у мережі?

             
          Бібліотеки є важливими суб'єктами медійно-інформаційної освіти. Вони дають можливість розвитку в цьому напрямку всім членам суспільства. Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка, розпочався з 24 по 31 жовтня 2021 р. за темою: «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага». Наша міська бібліотека-філія  не є виключенням, вона теж прийняла участь у Всесвітньому тижні.        
             

         27 жовтня відбулася цікава зустріч з молоддю нашої громади з дотриманням протиепідемічних заходів та усіх карантинних обмежень. Для них бібліотекарі організували інформаційну годину з медійної грамотності «Як захиститися від фейків у мережі?». Вони розповіли про те, як впливає медіа на наше життя, а також про те, що існує багато типів маніпуляцій та як від них захиститися, а також ознайомили присутніх з книгами з комп’ютерної грамотності, які є на полицях нашої бібліотеки. Корисними виявилися і поради, які отримали присутні.

           

      Вони дізналися про те, що потрібно перевіряти джерело, достовірність, надійність інформації, власників медіа, шукати інформацію на інших сайтах, тому що не завжди отримана інформація відповідає дійсності і людина може опинитися в інформаційній небезпеці. Додаткову   інформацію отримали старшокласники з відеоролику «Вплив медіа на наше життя». Цікавою була і дискусія після його перегляду.
            Запрошені поділилися своїм досвідом, як власна точка зору може впливати на достовірність  та упередженість інформації, з  якими фейками в інформаційному просторі їм доводилося  зустрічатися в своєму житті. Потрібно всім пам’ятати, що треба контролювати інформацію та технології, щоб вони не контролювали нас. Давайте почнемо  робити це вже сьогодні!
#MIL2021 , #MIL2021_Ukraine_library


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 263 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]