Вівторок, 16.04.2024, 07:55 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Січень » 28 » Його називають українським Андерсеном
09:40
Його називають українським Андерсеном

      

        Світ цього письменника – тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів та дивовижних створінь, він неначе золотаве мереживо сяяння кожного з нових поколінь. 

       Здавалося б, він промовляє тими самими словами, малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь саме його твори не можна випустити з рук не дочитавши. Так, мова ведеться про Всеволода Зіновійовича Нестайка – видатного українського письменника й казкаря. 

       Всеволод Нестайко – дитячий письменник Божою милістю. Зі своїми читачами він веде розмову завжди із щирою довірливістю, не нав’язуючи власних оцінок, із веселим іронічно - усміхненим поглядом на своїх героїв, на їхні невмілі вчинки, таким чином стверджуючи добро, чесність відкритість і засуджуючи зло, малодушність, заздрість.

        Твори Нестайка перекладено двадцятьма мовами, за ними поставлено фільми, які отримали міжнародні нагороди.
1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого почесного списку Г. Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

        Саме  творчості цього незвичайного письменника, книги якого люблять і читають багато поколінь, був присвячений літературний калейдоскоп «Романтика пригод за книгами Всеволода Нестайка», проведений бібліотекарем дитячого абонементу Гук Л.П. для учнів 3-Б класу ЗОШ №10 (класний керівник Гапон В.Д.). 

        
       Готуючись до цього масового заходу, для дітей у читальному залі бібліотеки була організована  книжкова виставка «Весела Нестайкова країна», яка презентувала не тільки твори, але й  з любов’ю намальовані школярами малюнки за книгою «Незвичайні пригоди в лісовій школі». Голосні читання по цій книзі (за бібліотечною програмою «Нам без книг ніяк не можна»), проведені бібліотекарями, допомогли дітям ознайомитися з творчістю письменника, полюбити книжкових героїв  та отримати позитивний настрій від прочитаного. Захід супроводжували вікторина «Пригадай літературного героя», конкурси «Хвилинка на роздуми», «Відгадай загадку», бібліографічний огляд  книжкової виставки та перегляд відеороликів «Загадкова країна Всеволода Нестайка» та «Сторінками біографії В.Нестайка». 
      Бібліотечні зустрічі за творчістю письменників  прищеплюють не тільки любов до літератури, але і допомагають на прикладі автора повірити у мрію, знайти свій шлях. І ви повірте у себе  і свою мрію!

 

 

                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 719 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]