П`ятниця, 26.04.2024, 12:34 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Січень » 28 » Казковий світ Всеволода Нестайка
13:33
Казковий світ Всеволода Нестайка

               

               Всеволод Нестайко народився 30 січня 1930 року у Бердичеві в сім’ї службовця.
                Перші оповідання для дітей Всеволод Нестайко почав друкувати в журналах "Барвінок" та "Піонерія". Перша книжка під назвою "Шурка і Шурко" побачила світ у 1956 році. Цього ж року Всеволод Зіновійович вступає до Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України.
                За п'ятдесятирічний шлях у дитячій літературі Всеволод Нестайко видав близько тридцяти книжок оповідань, казок, повістей і п’єc. Найвідоміші з них "В Країні сонячних Зайчиків" (1959), "Супутник ЛІРА-3" (1960), "Космо-Натка" (1963), "Робінзон Кукурузо" (1964), "Тореадори з Васюківки" (1973), "Одиниця з обманом" (1976) та дві аудіокнижки письменника: "В Країні сонячних зайчиків" і "Чудеса в Гарбузянах".
               Всеволод Нестайко – лауреат премії імені Миколи Трублаїні (за повість-казку "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків"), премії імені Олександра Копиленка (за казку "Пригоди їжачка Колька Колючки та його вірного друга і однокласника зайчика Косі Вуханя"). На першому Всесоюзному конкурсі на кращу книгу для дітей за повість в оповіданнях "П’ятірка з хвостиком" він був удостоєний другої премії. За повість-казку "Незвичайні пригоди у лісовій школі" Всеволод Нестайко був удостоєний у 1982 році премії ім. Лесі Українки. А трилогію "Тореадори з Васюківки" 1979 року внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.
               

             До 90-річчя від дня народження Всеволода Зіновійовича Нестайка Білицька бібліотека-філія №4 підготувала виставку - інсталяцію «Сонячна країна доброти».  Про життя і творчість письменника яскраво говорять його книги – добрі, світлі й щирі.
               На виставці представлена література з фондів бібліотеки. Запрошуємо до читання!

              


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 426 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]