П`ятниця, 29.03.2024, 16:44 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Липень » 29 » Хрещення Київської Русі-України – єдність державного та духовного начал
10:46
Хрещення Київської Русі-України – єдність державного та духовного начал

 
      28 липня 2016 року бібліотекарі  підготували для дітей з кімната школяра «Факел» при Білицькій ЗОШ № 10 Добропільської міської ради відео-перегляд  «Хрещення Київської Русі-України в серцях українців» та книжкову виставку «Святі місця рідного краю».

    Учитель Гапон В.Д. розповіла історію виникнення  Дня хрещення Київської Русі - України постійним відвідувачам кімнати школяра.  Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом й інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, що сприяло розповсюдження християнства – надалі провідної  релігії на Русі до нашого часу.
Діти з цікавістю подивилися два відео з мережі Інтернет, присвячені історичній події, ознайомилися з книгами краєзнавчого змісту, що розповідають про красу та чарівність святих місць.

      Потім діти поділилися на дві команди «Калинка» та «Сонечко» та поринули у світ, завдань та розгадування кросвордів: «З`єднай прислів`я», «Магічне слово», «Вгадай казкового героя за СМС».

       Вірні відповіді на майже всі запитання учасників команд промовисто вказували на те, що літо не заважає поповненню пам`яті новими знаннями. Одного переможця не виявилося, всі діти працювали плідно, всі отримали призи, всі залишилися задоволені!


      Цей день 28 липня – День хрещення Київської Русі – України – діти запам`ятають надовго!


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Християнські свята | Переглядів: 829 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]