Субота, 20.04.2024, 00:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Березень » 10 » Кобзарева струна не вмирає!
08:47
Кобзарева струна не вмирає!

                  
         В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. «Історія мого життя ,- писав поет, становить частину історії моєї Батьківщини».
                     Щовесни, коли тануть сніги,
                      І на рясті просяє веселка,
                      Повні сили й живої снаги…
                      Ми вшануємо пам’ять Шевченка!

                
       Для Білицької міської  бібліотеки проведення заходів, присвячених Тарасу Шевченку стало доброю традицією. Цьогоріч бібліотекарі  провели для учнів  молодших класів ЗОШ №10 цикл заходів, присвячених  шевченківським дням.  Були використані цікаві та насичені форми бібліотечної роботи: голосні  читання « Велич Тарасового слова», « У  світі творів Тараса Шевченка» для учнів 1-А та 3-А класів (класні керівники Науменко І.В. і Скрипник Т.О.), урок – вшанування  «Тарасової душі криниця», проведений 3-Б класі ( класний керівник Гапон В.Д.) , відео екскурс «Пам’ятники Кобзареві» для учнів 2 класу ( класний керівник Бєланова І.В.) та бібліографічні огляди творів великого поета.

             

         Для молоді на дорослому абонементі організована книжкова виставка – кросворд «Сила шевченкових творів», яка викликала у читачів неабиякий інтерес. В читальному залі був організований тематичний перегляд літератури "Кобзареве слово - вічне!".

        Користувачі нашої бібліотеки прийняли участь у міському конкурсі читців "В сім'ї вольній, новій", який проводився в межах Всеукраїнського конкурсу читців, присвяченого памяті Т.Г. Шевченка. Відеозапис виступу конкурсантки Сорокіної Уляни Олексіївни, учениці 9 класу, ЗОШ №9, було відправлено в Центральну бібліотеку міста Добропілля. Чекаємо на перемогу!

    

   Проведені заходи посприяли розширенню знань учнів про життя і творчість Тараса Шевченка, сприяли роботі творчої уяви, відкрили ще одну сторінку минулого нашого народу.
    Не забувають  тебе, Тарасе, нащадки, читають та перечитують твої невмирущі твори, як ти й заповідав.

   
                               


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 791 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]