Четвер, 25.04.2024, 16:37 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Країна обирає європейські цінності!
08:51
Країна обирає європейські цінності!

               
                 Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава (стаття 1, розділ 1 Конституції України), що має великий потенціал, цінні природні ресурси, багату культурну спадщину. 
                Чимало століть український народ боровся за право розпоряджатися рідною землею і своєю долею, за незалежну й самостійну українську державу. У 1991 році народна мрія здійснилася. Сьогодні,  торуючи власний історичний шлях, маючи двадцять сім років незалежності, Україна будує майбутнє, що нерозривно пов’язане із запровадженням європейських стандартів суспільної демократії. 
Василь Лизанчук, доктор філологічних наук, професор писав: «…самостійна, вільна особа, її громадянський, державницький дух, всебічний моральний розвиток можливі лише у національно – культурному і високодуховному середовищі, за межами насильства, зневаги, асиміляції». Це можливе у співпраці з країнами Європи, що входять до складу Європейського Союзу. 
Стратегічною метою країн Європи є прискорений розвиток європейського інформаційного суспільства, інтеграція і конкурентноспроможність на світових ринках за умови збереження багатокультурності та національної самобутності, забезпечення вільного вираження поглядів і свободи засобів масової комунікації, рівного доступу до надбань цивілізації у цифровій формі. 
Оскільки сучасна бібліотека планує роботу, основуючись на потребах своїх читачів, було вирішено створити у читальній залі бібліотеки куточок Європейської Інформації та організувати заходи, спрямовані на отримання інформації про Європейський Союз відповідно вікових категорій відвідувачів. Сучасність мотивує до достовірного інформування, аналізу отриманої інформації та виведення власного висновку. 
Для інформування мешканців громади міста Білицьке бібліотека створює куточок Європейської Інформації, складовою якого є виставка «Європа на долонях» та безкоштовний доступ до мережі Інтернет. 

               
Мета куточка є поширення для мешканців місцевої громади  інформації про Європейський Союз та його політику, європейські цінності та європейський вибір України, для зацікавлених користувачів  відібрано перелік офіційних електронних джерел , що нададуть достовірну інформацію за запитами.

             
            Інформація виставки буде регулярно наповнюватись актуальними новинами. Для кого вона буде корисною? Для молоді, що знаходиться на шляху самопізнання та пошуку напрямку професійної діяльності й не тільки.

           

           Адже Європейський Союз надає  доступ до цілої низки різних освітніх, наукових і культурних програм. Для українських студентів, молодих фахівців це унікальна можливість отримати досвід міжнародного спілкування та співпраці.
Для дорослих відвідувачів бібліотеки виставка та надані ресурси допоможуть знайти відповіді на цікаві питання: навіщо Україні вступ до Європейського Союзу, які можливості для розвитку країни це відкриває; також можна здійснити подорож завдяки мережі Інтернет у кожну країну Європи, дізнатися про особливості економічного розвитку країн Європи, здійснити віртуальну подорож культурними надбаннями, історією, а також доторкнутися до літературного світу європейських письменників. 
           Не залишиться без цікавинок і дитяча категорія відвідувачів бібліотеки. Для них плануються відео – перегляди «Європа починається з тебе» з обговоренням побаченого, віртуальні подорожі «Подорож столицями ЄС», «Мандруємо Європою» та екологічна стежина «Екомайбутнє Європи».
Запрошуємо усіх, хто турбується про майбутнє України, хто бажає більших можливостей дітям, відвідати куточок Європейської Інформації «Європа на долоні» у Білицькій міській бібліотеці за адресою вул. Праці, буд. 50.

       


                                


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Виставки | Переглядів: 413 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]