П`ятниця, 29.03.2024, 09:49 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2017 » Травень » 17 » Крилаті на небо злітають рано…
15:35
Крилаті на небо злітають рано…

               
      День пам’яті жертв політичних репресій – 80-ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років – має за мету розкриття інформації про злочини, вчинені у ХХ столітті комуністичним тоталітарним режимом в Україні.
     «Кожна душа – дорогоцінна, й кожна душа, несправедливо та передчасно позбавлена життя, заслуговує, щоб про неї пам’ятали», - пише Джеймс Мейс у своїй книзі «Ваші мертві обрали мене» (Видавництво ЗАТ «Українська прес-група»,Київ,2008, С.616)
Лесь Курбас, Микола Куліш, Валер’ян Підмогильний, Антон Крушельницький, Григорій Епік, Марко Вороний, Мирослав Ірчан, Михайло Яловий, Семенко Михайль, Павло Филипович, Михайло Йогансен, Георгій Шкурупій, Василь Вражливий, Василь Капельгородський, Василь Седляр та багато інших – мистецьке серце нації – забиті, засуджені, скривавлені, але не зломлені – птахами, з чаїним криком, злетіли у небо….
      Інформхвилина «Правда врятує минуле», проведена для юнацтва, дала змогу учням осмислити масштаби трагедії, хоча зробити це важко. Але правда, тільки правда допомагає вийти з полону омани. Тематична папка «На цвинтарі розстріляних ілюзій» зберігає друковані матеріали з офіційних джерел та наявна у відкритому доступі.

   
     21 травня запалимо свічку в пам’ять про тих, хто жив до нас, цим «ми можемо підтвердити ту єдність культури, що існувала до нас, і того її продовження, яке ми хочемо передати своїм нащадкам. Найпростіші і найзвичайніші люди заслуговують анітрохи не меншого, ніж великі» (Дж.Мейс)  
                              


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 710 | Додав: tetyana | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]