Вівторок, 23.04.2024, 23:46 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Лютий » 15 » Крізь пекло Афганської війни
16:10
Крізь пекло Афганської війни

     
      Тридцять три роки  пройшло від того дня, коли закінчилася страшна Афганська війна, учасниками якої були і наші земляки. На їхню долю випали гірські дороги і перевали, рейди і обстріли, втрати друзів, а то й власного життя. В пам’яті назавжди залишилися спогади про «чорні тюльпани», які поверталися додому зі своїм страшним вантажем. Тридцять три роки пройшло від того дня, коли останній радянський солдат був виведений з території Афганістану. Але ми пам’ятаємо тих, хто не повернувся додому, хто помер від ран і хвороб вже на рідній землі.

     

       До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 15 лютого  бібліотекарі  запросили своїх читачів на відео перегляд  з обговоренням кадрів із документальних кіно- та відеострічок «Жива пам'ять Афгана». Після перегляду фільму «Афган: чужа та непотрібна війна» присутні на заході говорили про абсурдність скоєного, про те, що будь-яка війна, оголошена вона чи ні, є найбільшим злом на землі, війна приносить нещастя народам, руйнує виробничі сили, веде до насильства і сваволі стосовно до людської гідності, гинуть невинні мирні люди, тому і перемоги в таких війнах не може бути.

   

       Лягуша Миколай  згадав свого однокласника Швецова Володимира, який загинув в Афганістані виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.  Присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. На закінчення заходу бібліотекарі провели бібліографічний огляд  літератури, присвячений темі Афганської війни.

   


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 410 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]