Вівторок, 23.04.2024, 23:55 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Жовтень » 7 » Лине слава козацька з далеких віків
13:48
Лине слава козацька з далеких віків

     
            Український народ багатий на звичаї та традиції, а ще більше – на свята. 14 жовтня ми  відзначаємо  День  українського козацтва. Відповідно до указу  Президента  цей день  був установлений в 1999році. Він недарма збігається зі  святом Покрови, тому що козаки завжди вважали Богородицю своєю заступницею. Зображення Покрови  було вибите на хрестах, які носили вони на іконках. Перебуваючи постійно у небезпеці, козаки ставали під покров Матінки Божої, щоб вона визволяла їх від несподіваної смерті, захистила від куль на війні та хвороб.
       Ми можемо пишатися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів. Був час, коли всю нашу землю загарбали й поділили між собою сусідні держави. Нестерпно було жити українському народу в неволі. І почав він утікати в пониззя Дніпра, за пороги, де були дикі степи. Втікачі називали себе козаками, тобто вільними людьми. На островах, що лежали посеред бистрої Дніпрової води, вони заснували Запорозьку Січ. 
     

       Саме напередодні  славнозвісного свята Дня українського козацтва  працівники  міської бібліотеки разом з учнями початкової школи ЗОШ №10 перегорнули одну із сторінок нашого славного минулого, провели один день на Запорізькій Січі й ближче познайомилися із життям та побутом українських козаків. Діти  із задоволенням прийняли участь в грі-вікторині «Ми – козацького роду»,  а також  в грі «Козацький  калейдоскоп». Бібліотекар Гук Л.П. ознайомила  школярів з книгами про козаків, які є на полицях бібліотеки. 
      Патріотичні заходи серед  школярів допомагають  покращити знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків, які необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті.


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 238 | Додав: tetyana | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]