Середа, 24.04.2024, 11:50 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Жовтень » 12 » Лине слава козацька з минулих віків!
15:13
Лине слава козацька з минулих віків!

        
                Який же багатий український народ на звичаї  та традиції, а ще більше  - на свята. Всім українцям добре відомо свято Покрови, яке тісно переплітається з Днем українського козацтва , яке ми теж відзначаємо 14 жовтня. В усі часи запорізькі козаки вважали святу Покрову своєю заступницею та покровителькою. Зображення Покрови було вибите на хрестах, які носили вони на іконках. Перебуваючи постійно у небезпеці, козаки вставали під покров Матінки Божої, щоби вона визволяла їх від несподіваної смерті, захистила від куль на війні та хвороб. Звертаючись до неї, вони казали : «Покрий нас чесним своїм покровом, ізбави нас від усякого зла». Головний храм в центрі Січі був побудований на честь Покрови Святої Богородиці. З часом з’явилася й особлива у християнському світі ікона Покрови Пресвятої Богородиці, або ж козацька Покрова. На ній Діва Марія простирає покров над козаками, які з надією звертають на неї свої погляди. А віднедавна з 1999 року це свято в Україні відзначається як День українського козацтва
           Про все це дізналися наші читачі, які були запрошені напередодні свята до нашої бібліотеки на гру -  вікторину «Нащадки козацької слави». Зацікавили дітей і вікторина «Життя - буття козаків», в якій школярі проявили себе як справжні історики, і «Козацькі заповіді», з якими ознайомила їх бібліотекар. Сподобалася присутнім також  гра «Козацький калейдоскоп», де вони відгадували предмети, які належали до козацького життя.
       

         Відвідавши захід, діти отримали не тільки гарний настрій але й  поширили свої знання про історію славного українського козацтва та народознавчі свята в Україні. 

       


 

 

 


Нравится

Подібні новини:


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 247 | Додав: tetyana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]